luksusowy hotel otwarty w 2016 roku, usytuowany na powierzchni 17.000 m², połączony z parkiem wodnym i centrum handlowym; do dyspozycji gości: budynek główny, restauracja główna, 3 restauracje A la carte (płatne), liczne bary, basen kryty, kompleks basenów zewnętrznych (w tym basen ze sztuczną falą, basen z falą do surfingu, basen szklany, dzika rzeka, leniwa rzeka) w parku wodnym "The Land of Legends" (wstęp dla gości hotelu bezpłatny, część atrakcji dodatkowo płatna) z ponad 40 zjeżdżalniami i dodatkowymi atrakcjami
Kadriye, ok. 7 km od centrum Belek, ok. 30 km od Antalyi, ok. 27 km od lotniska w Antalyi
hotel nie posiada własnej plaży; publiczna plaża w Kadriye znajduje się ok. 2 km od hotelu; serwis plażowy - dodatkowo płatny
401 pokoi: 380 pokoi deluxe (ok. 38 m², w tym 145 pokoi łączonych), 4 pokoje junior suite (ok. 79 m², 2 sypialnie), 9 pokoi family suite (ok. 83 m², 2 sypialnie); wyposażenie: klimatyzacja, łazienka z wanną lub prysznicem, suszarka, TV-LCD, playstation, okulary 3D, Wi-Fi (bezpłatne), sejf (bezpłatny), minibar (płatny), zestaw do parzenia kawy i herbaty, balkon lub taras
Ultra All Inclusive – śniadanie (7:00-10:30), obiadokolacja (18:30-21:00), w formie bufetu w restauracji głównej, przekąski (14:30-18:00), cukiernia (12:00-18:00); lokalne napoje alkoholowe i bezalkoholowe (10:00-24:00); dodatkowo płatne: napoje importowane i wysokojakościowe, napoje butelkowane, soki ze świeżo wyciskanych owoców, napoje energetyczne
animacje, muzyka na żywo (okazjonalnie), wesołe miasteczko, wodny rollercoaster, kino 5D, siłownia, łaźnia turecka i parowa, sauna, bezpłatne Wi-Fi
centrum Spa & Wellnes, zabiegi na twarz i ciało, fryzjer, centrum handlowe, akwarium, Animal Park, park linowy, salon gier, lekarz, pralnia, pawilony przy basenie, room service
animacje, mini klub (z podziałem na grupy wiekowe), plac zabaw, mini disco, liczne baseny i zjeżdżalnie, trampoliny, brodzik kryty, menu i krzesełka w restauracji, łóżeczko (na życzenie), opiekunka (płatna)
www.thelandoflegendsthemepark.com
***Podane godziny serwowania posiłków oraz funkcjonowania poszczególnych elementów infrastruktury hotelowej mogą ulec nieznacznym zmianom, ze względu na sezonowość, siły wyższe i inne okoliczności.